Jadłospis

Menu 16-20  października

  Śniadania Obiady Podwieczorki
Pn Owsianka gotowana na wodzie z dodatkiem soli kamiennej i suszonych moreli.

Zupa jarzynowa na mięsie z natką pietruszki

Makaron z sosem bolońskim.

Melon

Pieczywo prasowane.

Wt Pieczywo razowe, masło, parówka, pomidor.

Zupa ogórkowa

Sztuka mięsa w sosie , kasza jęczmienna, sałata z sosem śmietanowo-jogurtowym

Jabłko herbatniki,
Śr Pieczywo pszenno-żytnie, masło, sałatka jajeczna (jaja gotowane) z sosem majonezowo-jogurtowym ze szczypiorkiem Zupa pomidorowa z ryżem, Kotlet schabowy  panierowany,  ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty i marchewki

Gruszka, chrupki kukurydziane

Cz

Kakao, pieczywo pszenne, masło, biały twarożek, rzodkiewka, szczypiorek, dżem truskawkowy.

Zupa wiosenna na mięsie z natką pietruszki

Kotlet mielony (mięso mielone przez nas), ziemniaki z koperkiem, buraczki gotowane zapiekane

Banan, wafle suche
Pi Pieczywo pszenne , masło, wędlina wieprzowa, papryka czerwona

Rosół z makaronem

Kotlety rybne, kasza jaglana, surówka z kiszonej kapusty z marchewką.

Śliwki+ chlebek ryżowy

Owoc na podwieczorek może być zamieniany w ramach tygodnia lub zastępowany innym owocem, nie zawsze bowiem są dostępne owoce jakie planujemy. Dotyczy to zwłaszcza malin czy truskawek - one musza być świeże zatem jeśli nie będą dostępne w planowanym dniu, wtedy zamienimy je na inne owoce.

Zapisy

Chętnych zapraszamy

tel. kom.
+48 884-363-980
Kamila Soszyńska

 

Statut