Jadłospis

Menu od 18-22 czerwca

  Śniadania Obiady Podwieczorki
Pn Pieczywo pszenno-żytnie, masło, parówka, ketchup

Zupa wiosenna na mięsie z natką pietruszki

Kurczak gotowany w sosie potrawkowym, ryż gotowany, groszek z marchewką.

Arbuz,

Pieczywo prasowane.

Wt Kasza bulgur z olejem kokosowym, miodem i suszonymi morelami, z dodatkiem soli kamiennej. Zupa pomidorowa z ryżem, Kotlet z piersi kurczaka panierowany, ziemniaki z koperkiem, mizeria Truskawki, herbatniki,
Śr Pieczywo razowe , masło, jajecznica ze szczypiorkiem, szynka drobiowa, papryka czerwona

Zupa ogórkowa

Sztuka mięsa w sosie , kasza jęczmienna, żółta fasolka szparagowa

Jabłko, chrupki kukurydziane

Cz

Pieczywo pszenno-żytnie , masło, wędlina wieprzowa, pomidor

Rosół z makaronem

Kotleciki rybne, kasza jaglana, surówka z młodej kapusty z marchewką

Galaretka owocowa z truskawkami + chlebek ryżowy
Pi

Kakao, pieczywo pszenne, masło, biały twarożek, rzodkiewka.

Chłodnik truskawkowy z makaronem gwiazdki

Pyzy z sosem myśliwskim

Banan, wafle suche

Owoc na podwieczorek może być zamieniany w ramach tygodnia lub zastępowany innym owocem. Będziemy wprowadzać owoce sezonowe (maliny, truskawki, borówki) w zależności od dostępności na rynku

Zapisy

Chętnych zapraszamy

tel. kom.
+48 884-363-980
Kamila Soszyńska

 

Statut